HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KITOLTÁK A BEFIZETÉSI HATÁRIDŐT


A 2020/29-es sürgősségi kormányrendelet értelmében 2020. június 30-ig kitolták a kedvezményes adófizetés lehetőségét, valamint az első félévi adók befizetésének határidejét. A rendelet azok számára nyújt nagy segítséget, akik csak személyesen tudják törleszteni az épület-, a telek- és a gépkocsiadójukat, a pénztárak zárva tartása miatt azonban nincs erre lehetőségük.

 

A helyi adók első félévi befizetésének határideje március 31., és ugyaneddig törleszthetők 10 százalékos kedvezménnyel magánszemélyek esetében az épület-, a telek- és a gépkocsiadók, jogi személyek számára pedig az épületadó. A kedvezménnyel csak azok élhetnek, akik a teljes évre kiszabott adót befizetik.

Ez a határidő a koronavírus terjedése miatt kitolódott június 30-ra. A sürgősségi kormányrendelet VII. cikkelye előírja továbbá, hogy a pénzügyi illetékek kamatmentesen lesznek utólag törleszthetők.

Emlékeztetjük az adófizetőket, hogy a tartozásokat online is befizethetik a www.ghiseul.ro portálon keresztül, vagy pedig banki átutalással. Utóbbihoz megtalálják a szükséges adatokat a www.szereda.ro weboldal Közérdekű információk menüjének Adó és illeték nevű almenüjében, a formanyomtatványok között.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA